Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce vede Filat de la fereastra celulei sale

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
De la geamul celulei în care stă liderul PLDM Vladimir Filat se vede complexul Memorial „Eternitate” şi hotelul din preajmă.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. Din data de 23 octombrie anul trecut, ex-premierul Vladimir Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, situat în centrul Chişinăului, în apropiere de Memorialul „Eternitate” şi Cimitirul Central de pe strada Armenească. 

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe acesta că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari. 

Primele opt zile de detenţie, Filat le-a petrecut în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, după care a fost transferat la Penitenciarul nr.13.

Potrivit informaţiilor de care dispune Sputnik, Filat „este cazat” în celula 127 din blocul 3 al penitenciarului. Camera lui Filat se află în capătul etajului, iar fereastra are vedere spre strada Alexei Mateevici.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat nu vrea să iasă din puşcărie
 

De la geamul celulei în care stă Filat se vede complexul Memorial „Eternitate”, hotelul din preajmă și o stație de pompieri. De asemenea, deţinuţii din această celulă mai pot vedea prin geam şi o porţiune din strada Pantelimon Halippa.  

Celula în care este deţinut Fiat are 10 metri pătraţi. De la începutul lunii mai, ex-premierul are în cameră un coleg, fost angajat al Serviciului Vamal, care la fel este anchetat pentru acte de corupţie. 

Fluxul de știri
0