Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat nu vrea să iasă din puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM Vladimir Filat a refuzat să se prezinte joi la şedinţa de judecată în dosarul fraudelor bancare, în care are statut de învinuit şi este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 12 mai – Sputnik. Şedinţa de judecată în dosarul liderului PLDM Vladimir Filat, preconizată pentru joi la Judecătoria Buiucani, a fost amânată la cererea părţii apărării şi a învinuitului.

„Şedinţa a fost amânată pe motiv că unul dintre avocaţi nu a putut să se prezinte, inclusiv inculpatul a depus un refuz de a se prezenta la şedinţa de judecată, ceea ce nu este motivat”, a declarat procurorul anticorupţie Adriana Beţişor. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce Filat nu este vizitat de rude în penitenciar

Procurorul s-a arătat nedumerit de această situaţie, mai ales că liderul PLDM este apărat în instanţă de patru avocaţi, iar în lipsa unuia ar putea să vină altul.

„Din start este clară intenţia de tărăgănare a examinării cauzei, deoarece fără motive plauzibile şi prezentarea unui document confirmativ a lipsei apărătorului s-a amânat iarăşi şedinţa pentru săptămâna viitoare”, a explicat procurorul.

Potrivit lui Beţişor, şi Filat a depus o cerere de refuz de a participa la şedinţa de judecată, fără a invoca motive clare.

„Dacă dânsul va refuza să participe în continuare, atunci va trebui să conformeze codului de procedură acest refuz, în coordonare cu avocaţii săi. Însă la această şedinţă nu a fost prezentat un motiv plauzibil pentru acest refuz”, a declarat procurorul.

Încercările Sputnik de a lua legătura telefonică cu avocatul Igor Popa pentru a afla motivele neprezentării astăzi la şedinţa de judecată nu s-au soldat cu succes.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul Filat a fost stabilită pentru ziua de marţi, 17 mai, la Judecătoria Buiucani.

Fluxul de știri
0