Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia luată de Ministerul Sănătăţii pentru a micşora numărul şomerilor

© Sputnik / Мирослав РотарьНекоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке.
Некоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке. - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliile Raionale sunt invitate să se implice și să acorde facilități suplimentare pentru atragerea tinerilor specialiști în instituțiile medico-sanitare publice din raioane și localităţile rurale.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. În iunie, vor primi diplome de specialiști 99 de farmaciști, 132 de medici stomatologi, 46 de specialiști în sănătate publică și 386 de medici.

Pentru a diminua numărul medicilor cu diplomă care au mari şanse de a şoma, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a solicitat conducerii Consiliilor Raionale implicarea și acordarea facilităților suplimentare pentru atragerea tinerilor specialiști în instituțiile medico-sanitare publice din raioane și localităţile rurale.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Sănătăţii explică de ce în Moldova mulţi medici şomează
 

Ministerul Sănătății, în comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, vor publica locurile vacante disponibile din sistemul public al sănătății pentru familiarizarea rezidenților și alegerea locului de lucru. 

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Nicolae Jelamschi, a declarat anterior că tinerii cu diplomă de medic din Moldova rămân şomeri din cauză că regulile de angajare nu sunt transparente

„Noi instruim anual peste 400 de doctori, dar se angajează 150. Ceilalţi rămân fără lucru, pentru că regulile de angajare nu sunt transparente. Cum poate cineva să se angajeze în instituția respectivă, dacă nici nu știe că este un post vacant”, a declarat Jelamschi.

Specialiştii în domeniul sănătăţii sunt cei mai solicitaţi în prezent pe piaţa muncii din Moldova. 

Fluxul de știri
0