Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătăţii explică de ce în Moldova mulţi medici şomează

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Din 400 de medici instruiţi în fiecare an, doar 150 îşi găsesc un loc de muncă în spitalele din Moldova şi aceasta din cauza lipsei de transparenţă în procesul de angajare.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Tinerii cu diplomă de medic din Moldova rămân şomeri din cauză că regulile de angajare nu sunt transparente, a declarat Nicolae Jelamschi, secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

În cadrul şedinţei colegiului Ministerului Sănătăţii s-a constatat că majoritatea instituţiilor medicale din ţară nu au prezentat pe site-ul oficial al ministerului funcţiile vacante pe care le deţin, aşa cum prevede actul normativ în vigoare.

„Noi instruim anual peste 400 de doctori, dar se angajează 150. Ceilalţi rămân fără lucru, pentru că regulile de angajare nu sunt transparente. Angajând fără declararea posturilor vacante și fără concurs, noi nu putem planifica resursele umane în sănătate. Cum poate cineva să se angajeze în instituția respectivă, dacă nici nu știe că este un post vacant”, a declarat Jelamschi.

Specialiştii în domeniul sănătăţii sunt cei mai solicitaţi în prezent pe piaţa muncii din Moldova. La finele lunii martie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţa aproape 400 de locuri vacante pentru medici şi asistenţi medicali.

Fluxul de știri
0