Putin despre „reîntoarcerea Crimeei"

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Грецию
Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a declarat că scutul antirachetă din România ar putea fi echipat cu sisteme de atac. Iar pentru aceasta este suficient de a schimba softwareul.

CHIŞINĂU, 28 mai — Sputnik. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, la conferinţa de presă comună cu prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, că subiectul Crimeei nu va fi discutat niciodată şi cu nimeni.

Comentând declaraţiile preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, despre faptul că după ce au „reîntros-o" pe Nadejda Savcenko autorităţile ucrainene vor reîntoarce Crimeea şi Donbassul", Vladimir Putin a subliniat că subiectul privind reîntoarcerea peninsulei este închis.

„Este o decizie istorică a oamenilor care locuiesc în Crimeea şi nici un fel de discuţii la acest subiect Rusia nu va purta cu nimeni", a spus şeful statului rus.

Визит президента РФ В. Путина в Грецию - Sputnik Moldova
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze

Vladimir Putin a mai declarat că scutul antirachetă din România ar putea fi echipat cu sisteme de atac. Iar pentru aceasta este suficient de a schimba softwareul.

„Dar cel mai rău lucru constă în faptul că aceste instalaţii compacte pot fi echipate chiar şi acum cu sisteme de atac, rachete de atac. Iar raza acestora este de 2400 de kilometri. Iar înlocuirea unei rachete cu alta nu prezintă nici un efort. Este suficient pentru a softwareul. Nimeni nu va observa acest lucru. Nici românii nu vor observa", a menţionat preşedintele rus.

Putin a subliniat că în acest caz Rusia va fi nevoită să reacţioneze în mod corespunzător.

„Dacă ieri acele părţi ale teritoriului României pur şi simplu încă nu ştiau ce înseamnă este să fii teritoriu ţintă, atunci astăzi vom fi nevoiţi să întreprindem anumite acţiuni, care vor asigura securitatea noastră. Repet, sunt măsuri de răspuns. De răspuns. Noi nu întreprindem nici un fel de primi paşi", a declarat Putin.

Fluxul de știri
0