Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape 13 la sută din unităţile de schimb valutar din ţară activează cu abateri

© Photo : IGP casă de schimb valutar lei
casă de schimb valutar lei - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a sancționat 47 de case de schimb valutar pentru încălcarea prevederilor Legii privind reglementarea valutară.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. De la începutul acestui an, Banca Națională a Moldovei (BNM) a efectuat aproape 400 de controale la casele de schimb valutar. În cadrul acestor controale a fost verificată respectarea de către acestea a legislației în vigoare.

„În urma controalelor efectuate, la 47 sau 12,66 % din unitățile de schimb valutar din ţară au fost depistate diverse încălcări”, anunţă BNM.

Cele mai frecvente încălcări pe care le comit casele de schimb valutar sunt raportarea cu erori sau neraportarea la Banca Națională a Moldovei, neaplicarea mașinilor de casă și control, neafișarea informației necesare la loc vizibil pentru persoanele fizice, lipsa la nivelul stabilit a mijloacelor circulante în capitalul social, neprezentarea modificărilor la datele conținute în documentele anexate la cererea de eliberare a licenței.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
BNM, despre riscuri, inflaţie şi politică monetară

Banca Națională a retras trei licenţe de activitate a unităților de schimb valutar, în cazul a 13 a fost suspendată activitatea, o casă de schimb valutar a fost amendată de BNM, iar 30 au primit avertismente.

Banca Națională a Moldovei va continua supravegherea unităților de schimb valutar în strictă conformitate cu prevederile Legii privind reglementarea valutară și aplicarea măsurilor corespunzătoare în vederea disciplinării unităților de schimb valutar care comit încălcări ale legislației în vigoare.

Fluxul de știri
0