Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reuniune importantă la Moscova pentru relațiile economice moldo-ruse

© Sputnik / Мирослав РотарьRussia Moldova Россия Молдова Фла Флаги
Russia Moldova Россия Молдова Фла Флаги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin au discutat, la Moscova, despre relațiile comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik.  Stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, problemele existente și posibilitățile de dezvoltare ale acestora, au fost discutate la Moscova de ministrul economiei, Octavian Calmâc, în cadrul unei întrevederi de lucru cu viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Rogozin.

În cadrul dialogului au fost abordate un șir de probleme, care există în relațiile comercial-economice dintre cele două state, în special la capitolele exportul produselor moldovenești pe piața rusă, eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în comerțul reciproc, simplificarea importurilor producției agroalimentare și vinicole în Federația Rusă.

Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama - Sputnik Moldova
Politică
Au plecat militarii americani și ne-am amintit de exporturile în Rusia

Calmâc și Rogozin au convenit că partea rusă va elabora și prezenta pentru coordonare părții moldovenești un proiect al unei Foi de parcurs, care va conține activităţile pe care ambele state vor trebui să le întreprindă pentru eliminarea constrângerilor existente și pregătirea comisiei mixte, potrivit Ministerului Economiei.

Interlocutorii au abordat și problema dezvoltării cooperării în domeniul transporturilor și facilitării majorării numărului de permise pentru transportul rutier de mărfuri în și din țările terțe atât pentru anul 2016, cât și pentru anii viitori.

Octavian Calmâc și Dmitrii Rogozin au discutat și problema organizării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică care, conform înțelegerilor dintre părți, urmează a fi organizată în Federația Rusă în luna octombrie. În context, Dmitrii Rogozin a sugerat organizarea în timpul apropiat, în Republica Moldova, a unei întrevederi a copreședinților în format extins în cadrul căreia va fi stabilită agenda și data exactă a următoarei reuniuni a Comisiei.


Fluxul de știri
0