Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au plecat militarii americani și ne-am amintit de exporturile în Rusia

© Ministerul Agriculturii și Industriei AlimentareMinistrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama
Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii au discutat despre evoluția relațiilor moldo-ruse în ceea ce privește exportul produselor agroalimentare autohtone, precum și despre valorificarea din plin a instrumentelor de comunicare între Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a avut vineri  o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Moldova. Serviciul de presă al MAIA informează că oficialii au discutat despre evoluția relațiilor moldo-ruse privitor la exportul produselor agroalimentare autohtone.

Oleg Malghinov - Sputnik Moldova
Rusia susține interesul național al României, spune ambasadorul rus

Ministrul Eduard Grama a informat diplomatul despre disponibilitatea de a întreprinde măsurile necesare în vederea asigurării și monitorizării calității produselor autohtone destinate exportului pe piața Federației Ruse.

”La rândul său, Excelența Sa Farit Muhametșin a lansat în adresa ministrului invitația de a participa la evenimentele tematice care urmează a fi organizate în mai multe orașe din Federația Rusă. Diplomatul a menționat că este important de a valorifica pe deplin instrumentele de colaborare între ambele țări”, notează sursa citată.

Un alt subiect abordat ține de organizarea Ședinţei Comune a Colegiilor Ministerelor Agriculturii din Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

La finalul întrevederii, părțile au subliniat necesitatea unor discuții directe a conducerii MAIA cu omologii din Federația Rusă în vederea lichidării barierelor tehnice în relațiile bilaterale. Oficialii au confirmat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor moldo-ruse, bazate pe încredere și respect reciproc.

Fluxul de știri
0