Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conflict în conducerea Partidului Liberal

© Sputnik / Евгений ПанасенкоValeriu Munteanu Валерию Мунтяну
Valeriu Munteanu Валерию Мунтяну - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, este imun şi la solicitările ministerelor conduse de colegii săi de partid.

CHIŞINĂU, 28 mai – Sputnik. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, care este şi vicepreşedinte al Partidului Liberal, declară că lupta cu fenomenul spălării ilicite a transportului auto pe malul râului Bâc, de-a lungul străzii Lunca Bâcului, din Chişinău, poate fi combătut doar împreună cu Primăria municipiului Chişinău, condusă de prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă. 

Ministrul susţine că a solicitat ajutorul Primăriei, dar şi a altor instituţii ale administraţiei publice centrale, că să se unească pentru combaterea fenomenului ce dăunează mediului înconjurător. Cu toate acestea, afirmă Munteanu, până în prezent nu a intervenit nicio reacţie din partea celor vizaţi.

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Surse: Ghimpu este dispus să plece foarte curând de la cârma PL
 

„A început eradicarea fenomenului spălării ilicite a transportului auto pe malul râului Bâc însă, fără ajutor din partea altor organe de stat, se duce o bătălie inegală”, a declarat ministrul Mediului. 

Munteanu a menţionat că a solicitat organelor de drept şi celor de control fiscal să contribuie, în conformitate cu atribuţiile legale, la combaterea acestui flagel, prin mijloacele de care dispun — sancţionarea evaziunii fiscale şi a activităţii ilegale de întreprinzător.

De asemenea, ministrul liberal al Medilui a solicitat şi Primăriei municipiului Chisinau să contribuie la instalarea indicatoarelor rutiere suplimentare, care vor descuraja această activitate.

„Sunt convins că prin eforturi comune vom reuşi schimbarea paradigmei de gândire în privinţa celui mai important râu al capitalei şi al mediului în general”, a conchis ministrul.

Bâcul este un râu în partea centrală a Republicii Moldova, afluent de dreapta al fluviului Nistru. Pe malul Bâcului se află capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău, precum și orașele Călărași, Strășeni, Bucovăț și Vatra. Debitul mediu anual de apă al râului este de 1 metru cub pe secundă, iar lungimea de 155 km. Râul Bâc este unul dintre cele mai poluate râuri din Moldova. 

Fluxul de știri
0