Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coteţ refuză să se prezinte în faţa instanţei

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprimarul Chişinăului, Vlad Coteţ, a solicitat instanţei de judecată să examineze în lipsa sa demersul procurorilor prin care se solicită arestarea sa pe un termen de 30 de zile.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik. Viceprimarul Chişinăului, Vlad Coteţ, a refuzat să se prezinte vineri în faţa instanţei. Procurorii anticorupţie cer pe numele acestuia mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Coteţ a scris însă o cerere la adresa judecătorilor ca respectivul demers să fie examinat în lipsa sa. La şedinţa de judecată care a început acum câteva minute s-a prezentat doar avocatul lui Coteţ.

Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat în prima parte a zilei de astăzi că „urmare a deciziei medicilor, învinuitul poate să se deplaseze, iar starea sa de sănătate nu mai este în pericol”.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coteţ va fi adus la judecată

Şedinţa de jduecată unde procurorii vor cere 30 de zile de arest în izolator pentru Coteţ, a început la ora 14.45.

Coteţ a fost reţinut acum două zile de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, împreună cu şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj, un inspector de stat în construcţii şi doi intermediari.

În aceiaşi zi, Coteţ a declarat ofiţerilor CNA că se simte rău. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din capitală şi ulterior spitalizat.

Judecătoria Buiucani decide, vineri, asupra aplicării pentru toţi cei cinci reţinuţi a arestului preventiv pe un termen de 30 de zile în izolator.

Magistraţii au decis deja în privinţa unui intermediar să-i aplice 20 de zile de arest în izolator.

Fluxul de știri
0