Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un viceprimar din Chişinău, acuzat de corupţie, a fost spitalizat

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprimarul Vlad Coteţ a fost spitalizat, imediat după ce a fost reţinut de oamenii legii într-un dosar de corupţie în cadrul Primăriei Chişinău.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik. Viceprimarul municipiului Chişinău, Vlad Coteţ, acuzat de procurori de corupţie în cadrul unui dosar penal deschis pentru ilegalităţi la procedura de dare în exploatare a unei construcţii, este spitalizat. Informaţia a fost confirmată de Serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Procurorii cer astăzi în instanţă arestarea lui pe un termen de 30 de zile în izolator. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii cer pentru colegul lui Chirtoacă arest în izolator

Coteţ a fost reţinut acum două zile de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, împreună cu şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj, un inspector de stat în construcţii şi doi intermediari.

În aceiaşi zi, Coteţ le-a declarat ofiţerilor CNA că se simte rău. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din capitală.

Judecătoria Buiucani decide, vineri, asupra aplicării pentru toţi cei cinci reţinuţi a arestului preventiv pe un termen de 30 de zile în izolator.

Şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a declarat că aceştia sunt anchetaţi în cadrul unui dosar penal deschis pentru ilegalităţi la procedura de dare în exploatare a unei construcţii. În cadrul acestui dosar, procurorii examinează depăşirea atribuţiilor de serviciu, fals în acte, dare şi luare de mită şi trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0