Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii cer pentru colegul lui Chirtoacă arest în izolator

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie vor solicita vineri la Judecătoria Buiucani 30 de zile de arest în izolator pentru cele cinci persoane reţinute în cadrul unui dosar de corupţie la Pirmăria Chişinău, printre aceştia fiind şi un viceprimar.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. Procurorii anticorupţie vor înainta joi învinuirea celor cinci persoane reţinute miercuri în cadrul unui dosar de corupţie la Pirmăria Chişinău. Printre aceste sunt viceprimarul municipiului Chişinău Vlad Coteţ şi şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţii la Primăria Chişinău: sunt vizate persoane din conducere

Vineri, procurorii vor cere pentru cele cinci persoane reţinute arest preventiv în izolator pentru 30 de zile. Şedinţa va avea loc la Judecătoria Buiucani.

Pe lângă Coteţ şi Blaj, procurorii anticorupţie i-au mai reţinut pe un inspector de stat în construcţie şi alte două persoane intermediare.

Şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a declarat miercuri că aceştia sunt anchetaţi în cadrul unui dosar penal deschis pentru ilegalităţi la procedura de dare în exploatare a unei construcţii. În cadrul acestui dosar, procurorii examinează depăşirea atribuţiilor de serviciu, fals în acte, dare şi luare de mită şi trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0