Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comerţ cu armament în Moldova: vânzători - militari ai Armatei Naţionale

© Serviciul de informații și securitate al Republicii MoldovaMilitari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.
Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi militari sunt bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik. Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Generală au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora au deconspirat mai mulţi militari ai Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea din cadrul unităţilor militare şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor.

Авиаполк Восточного военного округа получил два новых истребителя Су-35С - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chişinău: se vinde un avion militar, cine este proprietarul

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul bănuiţilor şi la locurile de muncă ale acestora, aflate în localităţile Bălţi şi Străşeni, au fost depistate şi ridicate 1,6 kilograme de trotil, 126 de cartuşe de luptă de calibrul 7,62, 88 capse detonante de model „UZRGM”, 3 focoase de model „M-12”, destinate pentru iniţierea bombei de calibru 120 mm,  94,8 metri de fitil detonant, un calup de amonit cu masa de 328 grame, precum şi 36 grame de trinitrotoluen — substanţă explozivă brizantă de putere medie.

Pe numele bănuiţilor a fost iniţiată urmărirea penală. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 până la 7 ani.

Fluxul de știri
0