Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se clatină jilțul de ministru al Corinei Fusu

© Sputnik / Мирослав РотарьКорина Фусу
Корина Фусу - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Partidului Socialiștilor depun vineri la Parlament o moțiune simplă în care este vizat Ministerul Educației. Corina Fusu, va trebui să vină în Parlament cu un raport, însă deputații PSRM nu se mulțumesc doar cu atât, ci vor încerca să determine demisia acesteia.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat vineri că fracțiunea socialiștilor nu poate miza pe susținerea celorlalte fracțiuni care pretind a fi de opoziție, în vederea inițierii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Filip și din acest considerent cel mai mare partid de opoziție va face uz de posibilitatea inițierii moțiunilor simple.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Politică
Scandal: Fusu a calificat Găgăuzia drept ”un raion”. Reacția Bașcanului

Potrivit lui Dodon, nu va scăpa nici un ministru. Iar prima figură vizată de seria moțiunilor simple este Corina Fusu, ministrul Educației.

”Ne propunem sarcina de a aduce aici în Parlament, în fiecare săptămână, câte un ministru cu raport pe domeniul pentru care este responsabil”, a declarat Dodon.

Politicianul a subliniat faptul că miniștrii nu pot să evite acest lucru.

”Conform Constituției, moțiunea simplă se înregistrează în Parlament și ministrul vizat este obligat să vină în fața deputaților cu raport”, a specificat liderul PSRM.

Dodon a ținut să precizeze că, deși socialiștii nu pot iniția o moțiune de cenzură din cauza desolidarizării comuniștilor și a liberal-democraților, totuși ei au suficiente mandate de deputat pentru a iniția, fără a apela la alte fracțiuni, moțiuni simple, pentru care sunt suficiente semnăturile a 15 parlamentari.

Fluxul de știri
0