Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a reacţionat la solicitarea premierului: luni zi decisivă

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE anunță ședința publică în cadrul căreia va examina legalitatea majorărilor prețurilor la principalele produse petroliere.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a autosesizat în privința majorării prețurilor la produsele petroliere principale, efectuate de companiile petroliere. Potrivit ANRE, aceste companii au acționat contrar prevederilor Legii privind piaţa produselor petroliere și Metodologiei formării și aplicării preţurilor la produsele petroliere.

gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul reacţionează la majorarea preţului la carburanţi

Consiliul de Administrație al ANRE anunță pentru luni, 30 mai, desfășurarea unei ședințe publice la care vor fi examinate legalitatea majorărilor prețurilor la produsele petroliere principale și va supune aprobării valorile maximale ale marjei comerciale specifice aferente comercializării produselor petroliere principale și a gazului lichefiat.

Stațiile de alimentare cu carburanți au scumpit, joi, benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani per litru.

În legătură cu majorarea preţului la carburanți de către unii operatori de pe piața produselor petroliere, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat ANRE demararea în regim de urgentă a unei dezbateri publice pe aceasta temă. În cadrul dezbaterilor urmează să fie implicate companiile din domeniu şi societatea civilă, pentru a clarifica validitatea argumentelor invocate de petroliști, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor.

Fluxul de știri
0