Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul reacţionează la majorarea preţului la carburanţi

© Sputnikgaz benzină pompă
gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip solicită ANRE să iniţieze o dezbatere publică privind majorarea preţului la carburanți şi accentuează că modul de formare a prețurilor trebuie să fie unul corect și transparent.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. În legătură cu majorarea de către unii operatori de pe piața produselor petroliere a preţului la carburanți, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat demararea în regim de urgentă a unei dezbateri publice pe aceasta temă. În cadrul dezbaterilor urmează să fie implicate companiile din domeniu şi societatea civilă, pentru a clarifica validitatea argumentelor invocate de petroliști, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor.

În scrisoarea adresată, joi, conducerii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE), Filip solicită o serie de clarificări ce vizează aplicarea legislației în vigoare, cu privire la prețurile operate în acest domeniu.

Бензоколонка, архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova, prețurile la benzină vor fi revizuite o dată la 14 zile

”În contextul modificării Legii privind piața produselor petroliere, începând cu 1 aprilie, ANRE urma să stabilească prețurile plafon la produsele petroliere în baza unei noi metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Aș dori să știu dacă și în ce mod a fost stabilit acest plafon și cum va afecta el prețul carburanților”, menţionează premierul în scrisoarea adresată ANRE.

Filip a precizat că respectă independența Agenției Naționale de Reglementare în Energetică și solicită ca modul de formare a prețurilor în Republica Moldova să fie unul corect și transparent.

Stațiile de alimentare cu carburanți au scumpit, joi, benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina — cu 1 leu și 10 bani per litru.

Fluxul de știri
0