Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Calmîc merge la discuții cu Rogozin

© Sputnik / Мирослав РотарьOctavian Calmîc
Octavian Calmîc - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnire urmează să aibă loc cu ocazia vizitei de lucru a lui Octavian Calmîc la Moscova, în perioada 26 - 28 mai curent, unde va participa la reuniunea Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, va avea la Moscova o întrevedere de lucru și cu viceprim-ministrul Federației Ruse, copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, Dmitrii Rogozin, a nunță serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Рогозин. - Sputnik Moldova
Rusia
Rogozin despre declarația privind evacuarea pacificatorilor FR din Transnistria

Această întâlnire urmează să aibă loc cu ocazia vizitei de lucru a lui Octavian Calmîc la Moscova, în perioada 26 — 28 mai curent, unde va participa la reuniunea Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente.

Sursa a precizat că Octavian Calmîc va avea la Moscova un șir de întrevederi bilaterale cu colegii din alte state CSI, în cadrul cărora vor fi discutate relațiile bilaterale pe dimensiunea comercial-economică.

Referindu-se la discuția cu Rogozin, sursa citată a menționat că ministrul Calmîc va aborda cu acesta o serie de chestiuni, inclusiv stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, problemele privind exportul produselor moldovenești pe piața rusă, eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în comerțul reciproc, reglementarea exporturilor producției agroalimentare si vinicole, dezvoltarea cooperării în domeniul transporturilor și majorării numărului de permise pentru transportul rutier de mărfuri în/din țările terțe pentru anul 2016 etc.

O altă problemă ca va fi abordată de cei doi oficiali este organizarea următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică în format lărgit, care, conform înțelegerilor dintre părți, urmează a fi organizată în Federația Rusă.

Fluxul de știri
0