Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin despre declarația privind evacuarea pacificatorilor FR din Transnistria

Abonare
Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a declarat anterior că RM insistă asupra evacuării pacificatorilor ruși de pe teritoriul Transnistriei și creării în regiune a unei misiuni civile internaționale.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. Vicepremierul FR, Dmitrii Rogozin, a reacționat la declarația premierului Moldovei privind necesitatea evacuării pacificatorilor ruși de pe teritoriul Transnistriei.

Miercuri, șeful Cabinetului de Miniștri al RM, Valeriu Streleț, în luarea sa de cuvânt din cadrul Adunării Generale ONU, a declarat că Chișinăul insistă să fie retrase forțele pacificatoare ruse din Transnistria și să fie instituită acolo o misiune civilă internațională.

„Dar au făcut oare măcar ceva autoritățile moldovenești pentru a purta un dialog cu Transnistria, în afară de șantaj, blocadă economică și amenințări?", a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter.

În octombrie curent, se împlinesc 23 de ani de la începutul operațiunii pacificatoare în Transnistria. Pacea în zona de conflict este menținută de 402 militari ruși, 402 transnistreni, 355 moldoveni și 10 observatori militari din partea Ucrainei. Pacificatorii își fac serviciul la 15 posturi staționare și la puncte de trecere amplasate în sectoarele-cheie ale zonei de securitate.

Fluxul de știri
0