Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militari americani răniţi la Chişinău: moldovenii au sărit în ajutor

© Ministerul Apărării al RMmilitari, armată
militari, armată - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău a avut loc exerciţiul moldo-american „Falcon Medic 2016”.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. Exerciţiul „Falcon Medic 2016” s-a încheiat, joi, la  Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău, în cadrul unei ceremonii cu participarea viceministrului Apărării, Gheorghe Galbura, şefului adjunct al Misiunii din cadrul Ambasadei SUA, Julie Stufft, şi comandantului subdiviziunii medicale a Gărzii Naţionale a Statului Carolina de Nord, colonelul Timothy Mauldin.

Potrivit comandantului aplicaţiilor din partea Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Alexandru Leşan, conform scenariului, medicii militari ai Armatei Naţionale, în comun cu cei din Carolina de Nord, au simulat un exerciţiu de asistenţă medicală la etapa prespitalicească, în cazul unui incident cu apariţia victimelor în masă. 

Военная техника и американские солдаты на главной площади Кишинева 8 мая - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tancurile americane au invadat centrul Chișinăului

Astfel, personalul medical a acţionat la mai multe locuri de instrucţie cum ar fi: secţia triaj medical, decontaminarea chimică, secţia urgenţe medicale, secţia pansamente, secţia evacuare medicală, secţia combaterea stresului de luptă, farmacia, celula coordonare evacuare şi secţia medicală a eşalonului superior.

În cadrul acestui eveniment, Ambasada SUA în Republica Moldova a donat Armatei Naţionale un lot de echipament și material medical în sumă de 300 mii dolari.

La exerciţiul “Falcon Medic 2016”, care a durat două săptămâni, au participat 44 de cadre medicale din unităţile şi instituţiile medico-militare ale Armatei Naţionale şi 20 militari din serviciul medical al Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, SUA.

De notat că exerciţiul „Falcon Medic 2016” face parte din Programul Nursing implementat în Armata Naţională, lansat în 2013, cu sprijinul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord.

Fluxul de știri
0