Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tancurile americane au invadat centrul Chișinăului

© Sputnik / Мирослав РотарьВоенная техника и американские солдаты на главной площади Кишинева 8 мая
Военная техника и американские солдаты на главной площади Кишинева 8 мая - Sputnik Moldova
Abonare
Tehnica militară americană din dotarea Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii a fost adusă în centrul Chișinăului.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Începând cu ora 10:00 și până la ora 14.00 în Piața Marii Adunări Naționale se va afla tehnica militară americană din dotarea Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, care participă la exercițiul comun „Dragon Pioneer” desfășurat în Republica Moldova împreună cu militari din cadrul Armatei Naționale.

Potrivit Ministerului Apărării, prezența militarilor americani în PMAN face parte din acțiunile consacrate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. 

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: tancurile americane trase pe dreapta de o căruţă cu cai

Vizitatorii vor putea face cunoștință cu unități de tehnică militară și vor avea ocazia să guste din tradiționalul terci ostășesc.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, participă alături de militarii moldoveni, în Moldova, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”. Operaţiunea se va desfăşura la Bazele militare din Negreşti şi Bălţi. 

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă, 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40  de maşini de geniu şi asigurare.

Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.


Fluxul de știri
0