Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a decis pe cine îl trimite la CEC, iar Parlamentul a luat o pauză

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ţării l-a desemnat pe consilierul său în calitate de membru CEC. Tot astăzi, deputaţii au amânat discuţiile despre noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale.

CHIŞINĂU, 14 apr – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care Vladimir Șarban este desemnat în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) din partea Preşedinţiei Republicii Moldova.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri. Un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. 

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine sunt noii membri ai CEC

Parlamentul a amânat joi discuţiile cu privire la cei opt candidaţi pentru funcţia de membru al CEC, propuşi de deputaţi. În calitate de noi membri ai CEC au fost propuşi Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi şi Alina Russu, Andrei Volentir, Vasile Gafton şi Eduard Răducan.

Discuţiile s-au blocat la unii candidaţi care, în opinia unor formaţiuni parlamentare, ar intra în conflict de interese. Este vorba despre Maxim Lebedinschi, care mai este şi consilier în Consiliul Municipal Chişinău din partea PSRM şi fratele deputatului socialist Adrian Lebedischi.

După o pauză, liderul PSRM Igor Dodon a declarat în plen că socialiştii îl propun la CEC pe Vadim Filipov.

De asemenea, discuţiile l-au vizat şi pe Eduard Răducan, numit săptămâna trecută de Parlament în funcţia de director al Centrului pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Deputaţii au decis cu majoritate de voturi să amâne discuţiile cu privire la noua componenţă a CEC pentru o altă şedinţă.

Mandatul actualei componenţe a CEC a expirat la 11 februarie.

Fluxul de știri
0