Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un politolog german va vorbi la Chișinău despre Moldova, Occident și Est

© Fotolia / ArtjazzФлаг Евросоюза напротив здания европарламента в Брюсселе
Флаг Евросоюза напротив здания европарламента в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor clubului de presă „Format A-3”, profesorul Peter Schulze se interesează de Moldova încă de pe timpul când aceasta făcea parte din URSS, și are o părere argumentată referitor la perspectivele aderării RM la UE.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Politologul german Peter Schulze, profesor la Universitatea din Göttingen, va sosi la Chișinău la invitația clubului internațional de presă „Format A-3", pentru a se întâlni cu locuitorii țării noastre.

Tema discuției: „Are Moldova loc într-o Europă instabilă?"

Флаг Евросоюза - Sputnik Moldova
Politică
Ce șanse are Moldova să devină țară-candidat pentru aderarea la UE

„Moldova, ca parte a fostei Uniuni Sovietice, s-a aflat întotdeauna în aria preocupărilor lui Schulze. URSS și a destrămării acesteia a devenit una dintre principalele teme studiate de oaspetele nostru încă de pe timpurile când era student", a comunicat pentru corespondentul Sputnik Irina Ivancenco, reprezentantul clubului de presă „Format A-3".

Aceasta a precizat că teza de doctorat pe care savantul a susținut-o la Universitatea Liberă din Berlin în anul 1974 a fost consacrată  tehnologiilor politice din URSS în perioada antebelică și se numea „Puterea și clasele sociale în Uniunea Sovietică stalinistă".

Peter Schulze a vizitat deja Republica Moldova. În 2010 el a participat şi a luat cuvântul la  discuțiile din cadrul forumului internațional „Rusia — Ucraina — Moldova" desfășurat la Chișinău.

Andrzej Duda - Sputnik Moldova
Președintele Poloniei: UE nu este o uniune de state egale

Unul dintre cele mai importante evenimente legate de Moldova și care au atras în mod serios atenția opiniei publice internaționale a fost semnarea Acordului de Asociere RM — UE. După acest eveniment, Peter Schulze a subliniat în repetate rânduri în comentariile sale că UE nu va fi în stare încă multă vreme „să primească și să asimileze" membri noi, inclusiv Moldova.

Întâlnirea cu oaspetele german va avea loc pe 1 iunie la Chișinău, în sala de conferințe a hotelului „JAZZ", pe adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 72. Începutul la ora 18.00. Intrarea este liberă, cu înregistrare prealabilă la tel. 079538405 sau la e-mail: a3md@mail.ru.

La serviciul de presă al clubului „Format A-3" ne-au comunicat că pe aceeași adresă pot fi expediate şi întrebările pentru Peter Schulze.

Fluxul de știri
0