Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova, prețurile la benzină vor fi revizuite o dată la 14 zile

© Sputnik / Александр КряжинБензоколонка, архивное фото
Бензоколонка, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Conform noilor reguli, ANRE va stabili la fiecare două săptămâni plafonul maxim al prețurilor de care vor trebui să ţină cont operatorii de pe piața petrolieră.

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. De la 1 aprilie, în Moldova va intra în vigoare noua metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere. În prezent sunt elaborate regulile care vor permite pieței de produse petroliere din Moldova să reacționeze mai operativ la fluctuația cotațiilor internaționale, a declarat pentru Sputnik Serghei Ciobanu, șeful Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu preţurile la petrol şi când se vor ieftini carburanţii

„Moldova va simți imediat modificarea prețurilor la petrol de pe piața internațională. Dacă prețurile la bursă vor crește, în săptămâna următoare se va simți și în ţară o majorare. Dacă, dimpotrivă, cotațiile internaționale vor scădea, și la noi se va observa acest lucru în următoarea săptămână. Nu se va întâmpla ca la nivel mondial prețurile să cadă, iar în Moldova să rămână totul așa cum a fost", a spus Ciobanu.

Acesta a specificat că, potrivit noilor reguli, ANRE va stabili la fiecare 14 zile plafonul maxim de prețuri de care vor trebui să ţină cont operatorii de pe piața petrolieră internă. Ciobanu a menționat că orice companie are dreptul să vândă combustibil la un preț mai mic decât cel fixat de ANRE.

Potrivit șefului ANRE, noua metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere va fi discutată în prealabil în cadrul audierilor publice.

Fluxul de știri
0