Putin: trebuie creată o zonă de cooperare de la Atlantic până la Pacific

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" с президентом РФ В. Путиным
Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a subliniat că între Moscova și Uniunea Europeană nu există contradicții nesoluționate.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Vladimir Putin a făcut un apel de demarare a creării unui spațiu de cooperare economică și umanitară de la Oceanul Atlantic până la cel Pacific. Liderul rus a menționat că un pas important în această direcție trebuie să devină „armonizarea proceselor integraționiste europene și eurasiatice", scrie RIA Novosti.

Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Putin: UE a greșit cu moneda Euro. Economiile țărilor erau prea diferite

Președintele Federației Ruse a menționat că, cooperarea din regiune trebuie să se bazeze pe „arhitectura securității egale și indivizibile".

Potrivit lui Putin, o muncă în această direcție este necesară în special în actualele condiții, când Europa se confruntă cu o concurență în creștere din partea altor centre de influență. Președintele a amintit că la summitul jubiliar Rusia-ASEAN, care s-a desfășurat recent la Sochi, părțile „au discutat constructiv cu partenerii problemele internaționale actuale, perspectivele proiectelor integraționiste și aprofundarea cooperării în Regiunea Asia-Pacific".

„Este evident că „bătrânului continent" i se poate asigura un loc de cinste în realitățile internaționale noi doar prin unificarea potențialului tuturor țărilor europene, inclusiv cel al Rusiei", a menționat Vladimir Putin în articolul său publicat în ziarul grec „Kathimerini".

Liderul rus a mai subliniat că între Moscova și Uniunea Europeană nu există contradicții nesoluționate.

„Pentru a se reveni pe calea parteneriatului multilateral, trebuie de renunțat la logica perversă „jocuri într-o singură direcție", și să fie luate în considerare opinia și interesele reciproce", se menționează în articolul președintelui rus.

Vladimir Putin a mai adăugat că din partea Uniunii Europene nu se vede deocamdată o deschidere față de un dialog cu Rusia.

Articolul președintelui Federației Ruse a fost publicat în ajunul vizitei sale oficiale în Grecia, planificate pentru 27-28 mai.

Fluxul de știri
0