Putin: UE a greșit cu moneda Euro. Economiile țărilor erau prea diferite

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" с президентом РФ В. Путиным
Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul dialogului în direct cu cetățenii președintele Federației Ruse a spus că UEEA nu se grăbește să adopte o valută unică, deoarece există precedentul nereușit al Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a răspuns ieri la întrebările cetățenilor ruși în cadrul „dialogului în direct", care a durat 3 ore și 40 de minute.

Президент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ Правда и справедливость - Sputnik Moldova
Putin despre Erdogan și Poroșenko: dacă vor să se înece, nu mai pot fi salvați

Chiar dacă în mare parte întrebările țineau de situația social-economică internă, liderul rus a răspuns și la întrebări de ordin internațional și regional. Astfel, una din întrebări a fost „dacă va fi introdusă o valută comună în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA)".

Vladimir Putin a răspuns că acest lucru va fi posibil cândva, însă doar la acea etapă când nivelul de dezvoltare a economiilor și a structurii economice a țărilor membre ale UEEA se va egala.

„Noi nu trebuie în nici un caz să admitem greșelile pe care le-a comis Uniunea Europeană, atunci când a introdus moneda unică în țări cu nivel economic foarte diferit".

Președintele Rusiei a mai menționat că din cauza unor asemenea decizii unele țări au nevoie de ajutor financiar din partea blocului comunitar care nu întotdeauna are efecte pozitive.

„Din acest motiv apar dificultăți, precum este cazul Greciei. Din cauza faptului că sunt subvenționate din bugetul comun, dar acestea nu contribuie la dezvoltarea economiei în direcția pozitivă”, a spus el.

Vladimir Putin a precizat că în cadrul UEEA trebuie să fie luate în considerare toate subiecte problematice și să se meargă cu reforme pas cu pas. Referindu-se la adoptarea valutei comune în cadrul UEEA, el a spus că pentru aceasta trebuie să fie un consens deplin și ca toți să membrii să își dorească acest lucru, și Rusia, și partenerii ei din Uniune.

Fluxul de știri
0