Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Zona căutării cursei EgyptAir se restrânge: a fost fixat semnalul radiofarului

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyСамолет EgyptAir
Самолет EgyptAir - Sputnik Moldova
Abonare
Locul aflării aparatului care transmite semnale de alarmă pe satelit a fost determinat cu o precizie de plus-minus cinci kilometri, fapt ce va facilita considerabil operațiunea de depistare a aeronavei dispărute.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Semnalele radiofarului de pe aeronava EgyptAir, care s-a prăbușit în Marea Mediterană, au fost detectate de experții egipteni, a declarat șeful comisiei de investigare a catastrofei, Ayman Mukaddam.

Potrivit acestuia, radiofarul transmite semnale pe satelit, fapt ce se produce în cazul unei catastrofe aviatice, citează RIA Novosti cu referire la publicația „Al-Ahram".

Самолеты и корабли ведут поиск пропавшего лайнера EgyptAir - Sputnik Moldova
Video
Avioane și vase maritime caută aeronava dispărută a companiei EgyptAir

„A fost localizată zona aflării radiofarului care transmite semnale. Raza aflării acestuia este de cinci kilometri", a spus Mukkadam.

Expertul susține că la bordul avionului erau trei aparate de acest fel, toate fiind instalate în partea din spate.

Comisia de investigare a circumstanțelor catastrofei aviatice deocamdată nu s-a oprit la nici o versiune a celor întâmplate. Experții independenți înclină spre supoziția că la bordul avionului s-a produs o explozie.

Fluxul de știri
0