Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Avioane și vase maritime caută aeronava dispărută a companiei EgyptAir

Abonare
A doua zi consecutiv continuă operația de salvare, după prăbușirea avionului Airbus A320 a companiei aeriene EgyptAir. Vedeți în imaginile video cum cercetează teritoriul avioanele și vasele maritime.

MAE al Egiptului a comunicat la Ministerul Aviației Civile al țării că bucăţi ale avionul dispărut al companiei EgyptAir au fost găsite în apropierea insulei Karpathos, se precizează pe site-ul oficial al companiei aeriene. S-a mai menţionat că un grup de experți continuă să caute fragmente din avionul dispărut.

La operațiunea de salvare participă Forțele Militare Aeriene și Forțele Militare Maritime ale Egiptului, Greciei, Franței și SUA.

Căutările sunt îngreunate de faptul că marea este foarte adâncă în zona în care se presupune că a căzut avionul, iar spațiul aerian deasupra zonei în care a dispărut aeronava este foarte încărcat  de numeroase curse ale aviaţiei de pasageri. În ajun, militarii greci au anunţat în câteva rânduri că au descoperit secvenţe din avion, dar ulterior s-a clarificat că obiectele descoperite pe mare nu aparțineau aeronavei dispărute.

Avionul de pasageri MS804 al companiei aeriene EgyptAir, care efectua cursa Paris-Cairo, a dispărut de pe radare joi dimineața, deasupra Mării Mediterane, în spațiul aerian al Egiptului. La bord se aflau 66 de pasageri și membri ai echipajului. La moment sunt luate în calcul trei versiuni ale incidentului: probleme mecanice, terorism și acțiunile deliberate ale pilotului sau echipajului.

Fluxul de știri
0