Invenția revoluționară care previne apariția cancerului

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaГрафик
График - Sputnik Moldova
Abonare
Noua tehnologie transformă un simplu test de sânge într-o adevărată prevenţie a apariţiei cancerului.

BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik. Un inginer din Chile, pe nume Alejandro Tocigl, a dezvoltat un sistem de detectare precoce a cancerului ce poate creşte considerabil şansele de supravieţuire.

Invenția inginerului este bazată pe un test de diagnostic pentru detectarea micro ARN-ului, adică a micilor molecule de material genetic care funcționează ca un biomarker pentru diferite tipuri de patologii, relatează agenţia Agerpres.

"Ne concentrăm acum pe dezvoltarea acestui instrument pentru detectarea cancerului de stomac. Cu toate acestea, ideea este că, în viitor, această tehnologie ar putea fi aplicată și pentru alte tipuri de cancer, în condiții diferite", a declarat Tocigl la Santiago în cadrul unei conferințe de presă.

Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Apa din robinete, sarea, zahărul... au dus la explozia cancerului. Recomandări

Potrivit sursei citate, cancerul de stomac este principala cauză de deces la pacienții cu cancer din Chile. Conform studiilor întreprinse de Alejandro Tocigl, la aproximativ 90% dintre pacienţi, cancerul detectat la timp și tratamentul administrat imediat după crește șansele de supraviețuire la peste 5 ani.

Sistemul care amestecă moleculele de micro ARN ale unui pacient cu compuși chimici specializați a fost creat recent de comapnia inventatorului chilian şi se numeşte „Miroculus". Noua tehnologie face o diagnoză în urma analizelor asupra moleculelor, iar apoi identifică corelațiile cu condițiile specifice.

"Image of Chile Foundation", agenţia de promovare a statului sud-american, precizează că acest test va fi ieftin şi accesibil oricui. El ar putea fi utilizat la scară largă din anul 2018.

Fluxul de știri
0