Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat are probleme mari cu această imagine

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Плахотнюк Жозе Мануэл Баррозу
Влад Плахотнюк Жозе Мануэл Баррозу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forumul Economic al Oamenilor de Afaceri din Moldova a fost abordat diferit de presa de la Chișinău, fapt care a provocat polemici între exponenții PDM și PLDM.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. În opinia mai multor membri ai Partidului Democrat, instituțiile de presă din Republica Moldova controlate de Vlad Filat ar fi distorsionat sau ar fi diminuat amploarea Forumul Economic al Oamenilor de Afaceri din Moldova, organizat de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc la Departamentul de Stat, înrevedere cu Victoria Nuland - Sputnik Moldova
Politică
Ce i-a promis Victoria Nuland lui Vlad Plahotniuc

Mai mult, democrații sunt de părere că Filat este profund afectat de faptul că Jose Manuel Barroso a acceptat să vină la acest eveniment, care ar fi unul avantajos pentru imaginea democraților.

În unele comentarii ale democraților se spune că liberal-democrații ar fi ajuns la disperare din cauza invidiei.

La forum au participat, de asemenea, șeful Guvernului, Pavel Filip, reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și din alte țări, experți străini și din Moldova.

În cadrul întrunirii a luat cuvântul și Jose Manuel Barroso. El a vorbit despre reformele care, în opinia lui, ar trebui să fie implementate în Republica Moldova. Acestea, potrivit fostului președinte al Comisiei Europene, sunt cele prevăzute în Acordul de asociere RM-UE.

Barroso a opinat că țara noastră are de realizat multe schimbări, până când va atinge un nivel satisfăcător al progresului social-economic.

Totodată, Barroso a sugerat că Chișinăul are nevoie de un accord cu FMI, precum și să avanseze în cadrul procesului de integrare europeană, pentrua a face față astfel concurenței cu țările mult mai dezvoltate sub aspect economic.

Fluxul de știri
0