Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beţişor explică de ce Filat trebuie să rămână după gratii

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Arestul preventiv în izolator pe numele liderului PLDM, Vladimir Filat, a fost prelungit cu încă 30 de zile. Procurorul a menționat că nu avansează în examinarea cauzei.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik. Judecătoria Buiucani a prelungit, miercuri, arestul preventiv pe numele liderului PLDM, Vladimir Filat, cu încă 30 de zile. Decizia magistraţilor a fost luată la solicitarea procurorului anticorupţie Adriana Beţişor.

„Am adus temeiuri rezonabile, reieşind şi din comportamentul lui Filat faţă de colegii săi şi de influenţele pe care le-au suportat aceştia. Riscurile de prelungire a arestului preventiv sunt probate şi întemeiate”, a declarat procurorul.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce Filat nu are martori care să facă declaraţii în favoarea sa

Beţişor a amintit despre comportamentul lui Filat de după gratii şi scrisorile pe care le-a expediat prin intermediul avocaţilor pentru determinarea şi influenţarea martorilor.

Procurorul a mai reiterat că în ultimele 30 de zile nu a avut loc nici o şedinţă de judecată eficientă din motivul că apărătorii şi inculpatul nu au venit la şedinţa de judecată.

„Nu avansăm cu examinarea cauzei”, a notat Beţişor.

Potrivit procurorului, şedinţa de astăzi pe cazul lui Filat a fost amânată pentru săptămâna viitoare din cauză că apărarea este în imposibilitate de a se prezenta săptămâna aceasta în instanţă.

Fluxul de știri
0