Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: reacţia Ministerului Apărării la vânzarea armamentului din dotare

© Serviciul de informații și securitate al Republicii MoldovaMilitari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.
Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării colaborează cu organele abilitate pentru desfăşurarea anchetei în cazului militarilor care vindeau armament din dotarea Armatei Naţionale.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik. Ministerul Apărării colaborează cu SIS şi Procuratura Anticorupţie pentru desfăşurarea anchetei asupra cazului militarilor Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor, a declarat pentru Sputnik ofiţerul de presă al Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

„Ministerul Apărării colaborează cu organele abilitate pentru desfăşurarea anchetei asupra cazului respectiv. Pentru a nu prejudicia ancheta, Ministerul Apărării nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect”, a declarat Diaconu.

Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Comerţ cu armament în Moldova: vânzători - militari ai Armatei Naţionale

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate de comun cu Procuratura Generală au realizat un complex de acţiuni speciale de investigaţii, urmare a cărora au deconspirat mai mulţi militari ai Armatei Naţionale, bănuiţi de sustragerea din cadrul unităţilor militare şi comercializarea substanţelor explozive, muniţiilor, precum şi a altor obiecte de iniţiere a exploziilor.

Pe numele bănuiţilor a fost iniţiată urmărirea penală. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 până la 7 ani.

Fluxul de știri
0