Război global pe piața auto: motorul electric vs cel cu ardere internă

© Sputnik / Ксения Нака / Accesați arhiva multimediaАвтосалон Tokyo Motor Show 2015/ Electromobile, salon auto, mașini ecologice
Автосалон Tokyo Motor Show 2015/ Electromobile, salon auto, mașini ecologice - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în economie, Viorel Gîrbu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că la ora actuală asistăm la o creștere a importanței și pieței autoturismelor electrice. Expertul a mai subliniat că această piață ar putea să producă schimbări pe piața petrolieră.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. În opinia lui Viorel Gîrbu, cotația petrolului nu depinde doar de volumele în care această hidrocarbură este extrasă, ci în primul rând de cererea pentru produsele petroliere.

Bancomat - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu leul și ce (nu) face guvernarea

Totodată, expertul în economie a precizat că cel mai mare consumator de produse petroliere sunt automobilele. Astfel, cu cât va spori mai mult ponderea automobilelor cu propulsie electrică pe piața auto, cu atât acest fapt va constitui o provocare tot mai mare pentru piața internațională a petrolului.

În opinia lui Gîrbu, faptul că anumite industrii sau anumiți producători dispar, nu trebuie nici să sperie și nici să mire pe nimeni, deoarece tehnologiile sunt într-o permanentă schimbare și economia reacționează la toate schimbările iar guvernarea trebuie să vegheze la fortificarea permanentă a economiei naționale.

Economia națională, potrivit lui Gîrbu, nu trebuie să depindă de un anumit producător sau să depindă prea mult de un anumit sector. Cel puțin așa trebuie să fie dezvoltată o economie, susține el. Dânsul a evocat exemplul companiei Nokia, care deja a dispărut, după ce a avut o influență mare asupra dezvoltării economiei finlandeze. Însă odată cu dispariția acestei companii nu a dispărut și economia finlandeză, care, dimpotrivă, a rămas una solidă.

Fluxul de știri
0