Europarlamentar român pune la cale scheme electorale la Chișinău

© www.presedinte.mdSiegfried Mureșan și Nicolae Timofti
Siegfried Mureșan și Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European a discutat la Chișinău cu reprezentanții a patru formațiuni politice „care împărtășesc valorile PPE”. Acestora li s-a sugerat să susțină un candidat unic la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European(PPE), europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă ținute la Chișinău că s-a întâlnit cu reprezentanții a patru partide politice din Republica Moldova, „care împărtășesc valorile promovate de PPE”. Discuția de bază s-a axat pe alegerile prezidențiale din toamnă.

Maia Sandu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Război între Sandu și Năstase, înainte de prezidențiale

Este vorba despre o serie de întâlniri ale lui Mureșan cu reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidul Popular European din Moldova, PAS și Platforma DA.

Siegfried Mureșan a precizat că le-a propus tuturor să meargă la alegerile parlamentare cu un candidat unic pentru a avea mai multe șanse să obțină o victorie proeuropeană.

Europarlamentarul a spus că există deschidere din partea tuturor celor patru partide politice vizate pentru a avea un candidat comun, însă deciziile încă nu au fost luate.

”Știu că altora li se pare că au prima șansă în acest moment, însă dacă partidele de centru-dreapta se vor uni, ele au prima șansă pentru prezidențiale”, a conchis Mureșan.

Siegfried Mureșan s-a aflat două zile în Republica Moldova, alături de mai mulți colegi din Partidul Popular European, într-o vizită de studiu. În cadrul acesteia, reprezentanții PPE s-au întâlnit cu reprezentanți ai patru partide politice, ai societății civile și cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Anterior, liderii PAS și Platformei DA, Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase, s-au arătat deschiși pentru formula ”candidatului unic” la alegerile prezidențiale din toamna anului curent. Însă până la ora actuală nu a fost identificat mecanismul de selectare a candidatului, asupra căruia insistă liderul PAS, Maia Sandu.

Fluxul de știri
0