Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deputat propune o lege care să „îmbunătăţească relaţiile dintre sexe”

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova ziua de 19 noiembrie ar putea fi declarată zi de odihnă, aceasta în cazul în care deputaţii vor vota un proiect de lege ce prevede instituirea Zilei internaţionale a bărbatului.

CHIŞINĂU, 7 mai – Sputnik. Deputatul moldovean Valentina Buliga a înregistrat în Parlament o iniţiativă legislativă care prevede celebrarea în Republica Moldova a zilei internaţionale a bărbatului. 

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Explicația experților: de ce se nasc mai mulți băieți, dar avem mai multe femei

Dacă legislatorii vor susţine acest proiect de lege, atunci ziua de 19 noiembrie va fi declarată zi liberă ca zi oficială a bărbatului. 

„Din păcate, acum în Moldova nu avem instituită ziua oficială a bărbatului, în pofida faptului că Legea cu privire la asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi prevede că adoptarea cadrului legislativ care asigură egalitatea între femei şi bărbaţi în toate domeniile, ţine nemijlocit de competenţa Parlamentului”, a declarat Buliga. 

„În contextul în care vorbim despre egalitate de şanse între femei şi bărbaţi şi celebrarea zilei internaţinale a femeii la 8 martie, totuşi la moment există şi o zi internaţională a bărbatului sărbătorită în peste 60 de ţări, la 19 noiembrie”, a continuat Buliga. 

Potrivit deputatului, obiectivele sărbătoririi Zilei internaţionale a bărbatului includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat. 

„Este o ocazie pentru a evidenţia aspectele pozitive ale identităţii masculine, discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special la comunitate, familie, căsătorie şi grija faţă de copii”, a declarat Buliga. 

Ziua internaţinală a bărbatului urmează să fie inclusă în Hotărârea Parlamentului cu privire al zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă. 

Fluxul de știri
0