Președintele Senatului României este urmărit penal de DNA

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUКэлин Попеску-Тэричану
Кэлин Попеску-Тэричану - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii DNA Brașov au dispus marți efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu.

BUCUREŞTI, 24 mai — Sputnik. Dosarul de urmărire penală îl acuză pe președintele Senatului României de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, potrivit comunicatului de presă emis de DNA.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Fostul preşedinte Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost pus azi în urmărire penală de către procurorii Serviciului Teritorial Brașov din cadrul DNA. În comunicatul de presă al instituției se precizează că acuzele care i se aduc sunt cele de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa.

Tăriceanu ar fi făcut declarații "necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată", precizează sursa citată.

Fluxul de știri
0