Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal și tragedie în cazul Hexi Pharma din România. "Mâna basarabenilor"

© www.facebook.com/uliana.ochinciucUliana Ochinciuc
Uliana Ochinciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, dezvoltase afaceri extrem de dubioase în Republica Moldova şi în România, atât în servicii de tehnologie a informației, cât și în firme de videochat.

CHIŞINĂU, 24 mai — Sputnik. Miza investițiilor patronului Hexi Pharma a devenit uriașă din momentul în care a intrat pe piața din Republica Moldova, scrie Libertatea.

Viața lui Dan Condrea s-a schimbat radical după ce s-a căsătorit în 2012 cu Uliana Ochinciuc, ce-a de-a doua soție, o basarabeancă cu legături la nivel înalt în Chișinău. Astfel, Republica Moldova a omologat produsele companiei Hexi Pharma. Unul din aceste produse este biocidului Thor. Piața moldovenească devenise foarte profitabilă pentru Condrea, depășind o sută de milioane de euro; ținând cont că în România se invoca un profit de doar 2 milioane de euro și datorii de peste 20 de milioane de euro, Hexi Pharma dăduse lovitura dincolo de Prut, deși nimeni nu știe unde se întâmpla exact procesul de diluare a dezinfectanților.

Traseu - Sputnik Moldova
Anchetatorii au dezvăluit ce făcea Dan Condrea în timpul accidentului

"Dan Condrea a experimentat tot felul de afaceri de când s-a cuplat cu Uliana Ochinciuc, culminând cu firme care aveau ca obiect servicii de videochat care nu erau înregistrate pe numele lui, ci ale cumnatului moldovean", scrie Libertatea.

Astfel, Condrea s-a trezit implicat într-o filieră basarabeană cu apetit pentru afaceri extrem de suspecte. Patronul Hexi Pharma și Uliana au înființat în urmă cu doi ani o firmă de comerț electronic în două apartamente din cartierul bucureștean Timpuri Noi.

Sursa citată mai subliniază că după ce a început afacerile cu rudele Ulianei, au început să curgă și sesizările Serviciului Român de Informații cu privire la Dan Condrea și dezinfectanții diluați pe care îi producea și-i distribuia către majoritatea spitalelor din România.

„După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai sufla nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…", i-a declarat un angajat Hexi Pharma jurnalistului Cătălin Tolontan, cel care a dezvăluit inițial "rețeta ucigașă" a dezinfectanților produși de acesta.

O altă firma din domeniul IT, Laraki Soft, se înființa în 2015 pe numele lui Radu Ochinciuc, cumnatul patronului de la Hexi Pharma. Ulterior, Uliana Ochinciuc devenea administratorul acestei firme.

Parlament - Sputnik Moldova
Comisia SRI: Hexi Pharma este caz de securitate națională

Sursele Libertatea spun că locul firmei este situat în apropierea Fabricii Pionierul, acolo unde a avut loc incendiul din Clubul "Colectiv", din 30 octombrie. O parte dintre tinerii spitalizați în urma incendiului au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești luate din saloanele unde dezinfectanții Hexi Pharma erau folosiți.

„Da, în acest apartament venea și Dan Condrea. Nu știu acum dacă mai este al lui sau dacă era proprietatea lui. Am auzit că se făceau filmări acolo, videochat cum se spune. Era ceva suspect acolo, oricum, dar nu știu ce", a relatat pentru Libertatea una din persoanele care l-au văzut acolo pe Condrea.

La Secția 10 de Poliție există chiar sesizări cu privire la activitățile desfășurate în apartamentele lui Dan Condrea, însă ele nu au fost luate în considerare.

De precizat că „Laraki Soft" SRL nu a depus niciodată vreun bilanț financiar la Ministerul de Finanțe al Republicii Moldova, deși se știe că obiectul de activitate, servicii în tehnologia informației, este în general unul care desfășoară afaceri cu videochatul.

Fluxul de știri
0