Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernatorul BNM chemat miercuri la Guvern. Vezi motivul

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Cioclea
Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, va merge miercuri la şedinţa Guvernului pentru a prezenta trei proiecte de lege.

CHIŞINĂU, 24 mai – Sputnik. Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, se va prezenta miercuri în faţa Cabinetului de Miniştri pentru a prezenta trei proiecte de lege. 

Cioclea va propune miniştrilor spre aprobare la şedinţa de Guvern proiectul de lege cu privire la caracterul definitiv al decontărilor în sistemele de plăţi şi decontare a instrumentelor financiare, iniţiativa cu privire la contractele de garanţie financiară şi un proiect de modificare a mai multor acte legislative. 

Bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prognoze optimiste de la Banca Naţională: preţurile vor scădea

Este pentru prima dată de la numirea sa în funcţia de guvernator al BNM, când Cioclea va prezenta în Guvern mai multe pachete de proiecte de lege.

Parlamentul l-a numit la 11 martie pe Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Pentru susţinerea candidaturii lui Cioclea la şefia BNM au votat 61 de deputaţi. Mandatul guvernatorului BNM, potrivit legii, este de 7 ani.

Cioclea şi-a început mandatul în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale al Moldovei la 11 aprilie. Într-un prim discurs în faţa colectivului, noul guvernator a promis lacrimi, sânge şi sudoare, pentru a obţine rezultate bune la BNM.

Fluxul de știri
0