Polițiști moldoveni implicați în contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane au fost trimise în judecată și altele sunt cercetate în Republica Moldova într-un dosar privind introducerea în România a unor cantități de țigări de contrabandă.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Un polițist de frontieră din Iași a dus la destructurarea unei rețele de trafic de țigări ce avea ramificații atât în România, cât și în Republica Moldova, scrie ziaruldeiasi.ro.

Alina Idriceanu - Sputnik Moldova
Învățătoare „sexy și rea", contrabandistă ”cu acte în regulă”

Trei persoane Ion Pătraşcu, Gabriel Adrian Şelaru şi Tudor Juravniţa, acuzate de dare de mită sau contrabandă, au fost trimise în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit procurorilor, ancheta pe cazul vizat a început în baza denunțului făcut în ianuarie 2015 de către un agent de poliție de la Sectorul Poliției de Frontieră din Iași. El a reclamat că a fost contactat de trei cetățeni moldoveni care i-au promis fiecare câte 70 de euro pentru un colet de țigări introduse în România, în scopul de a le facilita trecerea pe la frontieră.

Totodată, el a mai precizat că în operațiune ar mai fi implicat și un ofițer din cadrul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

„Aceștia i-au dat asigurări denunțătorului că, pentru a derula operațiunile de contrabandă în sectorul respectiv pe teritoriul Republicii Moldova, au concursul unui ofițer cu funcție de comandă din cadrul unei structuri de poliție de frontieră a statului moldovean", au menționat autoritățile.

În urma unei operațiuni desfășurate în noaptea de 3 spre 4 mai, au fost prinse în flagrant șase persoane după ce au introdus pe teritoriul României 10725 de pachete de țigări și au oferit mită 1400 de euro polițistului care a denunțat rețeaua.

Ca urmare a acestui caz, pe teritoriul României au fost reținute 2 persoane, iar 11 pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care doi polițiști de frontieră a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0