Europenii nu cred în perspectiva aderării Turciei la UE

© AP Photo / Murad SezerTürkiyə və Avropa İttifaqının bayraqları. Arxiv şəkli
Türkiyə və Avropa İttifaqının bayraqları. Arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost date publicităţii rezultatele ultimului sondaj „Sputnik.Opinii” („Sputnik.Mnenia”), la care au participat respondenți din Marea Britanie, Germania și Franța.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik.Opinii”, aproape jumătate din respondenții europeni (49%) au răspuns că Turcia fie că nu va adera niciodată la UE, fie că va adera peste 10 ani și chiar mai mult. Această părere este împărțită de 58% dintre germani, 55% dintre  francezi și 33% dintre britanici.

AB - Türkiye - Sputnik Moldova
Turcia îi dă un ultimatum Uniunii Europene

Datele reprezintă rezultatele studiului realizat de renumita companie de investigații „Ifop" și compania britanică „Populus" la solicitarea Agenției de ştiri și radio Sputnik.

La întrebarea „În opinia Dvs., când va adera Turcia la UE?", doar 17% dintre respondenții francezi, 27% dintre cei germani și 38% dintre britanici au răspuns că Turcia va adera la UE în următorii 10 ani. La această întrebare nu au știut ce să răspundă 29% dintre britanici, 28% dintre Francezi și 15% dintre germani.

În Marea Britanie sondajul a fost realizat de către cunoscuta companie de investigații „Populus", între 15 și 21 aprilie 2016. În Franța și Germania studiul a fost efectuat între 14 și 18 aprilie 2016, de către „Ifop", cea mai veche companie din Franța care realizează sondaje ale opiniei publice. La sondaj au participat respondenți din Marea Britanie (1045), Germania (989) și Franța (1008). Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă, geografie. Marja de eroare a datelor în total pe țară constituie  +/- 3,1%, cu o probabilitate a intervalului de încredere de 95%.

© SputnikEuropenii nu cred în perspectiva Turciei de aderare la UE.
Europenii nu cred în perspectiva Turciei de aderare la UE. - Sputnik Moldova
Europenii nu cred în perspectiva Turciei de aderare la UE.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia). Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" (Marea Britanie) și Ifop, una dintre cele mai vechi companii franceze care realizează sondaje de opinie. În cadrul proiectului „Sputnik. Opinii" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție de știri și radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală și analogică, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză.

Puteţi vedea şi alte studii realizate de Sputnik.Mnenia>>>

Fluxul de știri
0