Merkel: în acordul cu Turcia fiecare pas va suscita discuții

© Sputnik / Grigoriy SisoevAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Comentând luni pentru jurnaliști acordul Turcia-UE, după întâlnirea cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, liderul german l-a comparat cu Acordul de la Minsk pentru Ucraina, "în cadrul căruia la moment încă multe lucruri nu sunt realizate".

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Cancelarul RFG Angela Merkel a comparat acordul UE-Turcia cu acordul de la Minsk pentru Ucraina după durata realizării și numărul mare de chestiuni ce urmează să fie soluţionate.

Türkiyə və Avropa İttifaqının bayraqları. Arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Europenii nu cred în perspectiva aderării Turciei la UE

Liderul german a făcut declaraţii în acest sens în faţa jurnaliștilor, luni, la Istanbul, după întâlnirea cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Declarația acesteia a fost transmisă în direct de canalul de televiziune N24.

"Am impresia că acest acord (UE-Turcia) este corect și că servește interese generale, că noi trebuie să-l realizăm pas cu pas și am conştientizat de la bun început că fiecare pas va suscita discuții. Acesta este un proces normal. Noi îl parcurgem de fiecare dată la realizarea multor altor acorduri pe care le încheiem. Vreau să amintesc în acest sens despre Acordul de la Minsk pe care l-am încheiat și din care multe lucruri încă nu sunt realizate la moment", a spus Merkel, adăugând că în acest fel acordul cu Turcia "nu este primul în bagajul meu politic".

Fluxul de știri
0