Disperare în SUA: Obama încearcă să salveze industria muribundă a șistului

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaБарак Обама. Barack Obama
Барак Обама. Barack Obama - Sputnik Moldova
Abonare
Industria americană de exploatare a hidrocarburilor de șist a ajuns în prag de faliment din cauza prețurilor joase la petrol. Administrația de la Washington încearcă cel puțin să amâne prăbușirea acestei industrii.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Mai multe incidente, printre care aruncarea în aer a conductei petroliere din Nigeria aparținând companiei americane Chevron sau declarația băncii Goldman Sachs despre faptul că piața globală se va confrunta în curând cu un deficit de petrol, se încadrează perfect în politica scumpirii controlate a petrolului, sunt de părere analiștii agenției Alpari.

Скважина по добыче сланцевого газа в поселке Желанное Донецкой области - Sputnik Moldova
Revoluţia gazelor de şist nu a mai avut loc în Europa

Potrivit acestora, tocmai o astfel de politică promovează la ora actuală Washingtonul oficial.

Unul dintre momentele cheie ale acestei politici ar trebui să fie următoarea vizită a lui Barack Obama în Ar Riyadh (capitala Arabiei Saudite), în cadrul căreia va încerca să-i convingă pe petroliștii saudiți să accepte măsuri de scumpire a petrolului până la 60 de dolari pentru baril.

Scopul acestei politici, au subliniat experții, este evitarea falimentului în lanț a companiilor americane care exploatează hidrocarburile de șist și astfel să li se ofere acestora posibilitatea de a-și refinanța activitatea până la finele acestui an.

Cu alte cuvinte, asta înseamnă amânarea prăbușirii acestei industrii pentru o perioadă mai îndepărtată decât alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru 8 noiembrie.

Fluxul de știri
0