Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dacă nu ești de acord cu paradele guy, poţi avea probleme penale

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе
Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
”Amnesty International Moldova” a calificat în baza Codului penal al Republicii Moldova acțiunile de duminică ale unor manifestanți, înainte ca organele de drept abilitate să fi făcut acest lucru.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Întreruperea marșului LGBT organizat la Chișinău la 22 mai curent a provocat revolta organizației ” Amnesty International Moldova”, care a condamnat ”reacția unor grupuri de persoane, care au atacat participanții la marșul solidarității „Moldova Pride” 2016, organizat la data de 22 mai curent de GENDERDOC-M.”

Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul

Organizația a solicitat organelor de drept ”să identifice și să investigheze corect și imparțial, cu respectarea tuturor normelor juridice ale statului, toate cazurile de încălcare ale drepturilor omului, produse în timpul marșului din 22 mai curent; să identifice și să investigheze acțiunile persoanelor care au organizat aceste acțiuni, dar și persoanele care au implicat copiii”.

Într-un comunicat al organizației se arată că și unii membri ai acesteia au participat la marșul respectiv:

”Mai multe persoane, inclusiv angajații AIM, au fost împroșcați cu ouă, aruncate din una din clădirile din strada București, colț cu str. Bulgară, proprietarii căreia, considerăm, pot fi identificați cu ușurință”, se arată într-un comunicat al AIM.

AIM a calificat în baza Codului penal acțiunile de duminică ale unor manifestanți, înainte ca organele de drept să fi făcut acest lucru:

”Calificăm acțiunile grupurilor, care au atacat participanții la eveniment, ca acțiuni de huliganism și instigare la ură /cu referire lit. d) din alin. (1) al art. 77 din Codul penal privind "săvârșirea infracţiunii din motive de ură socială, naţională, rasială sau religioasă/” – a fost un nou citat din comunicatul difuzat de AIM.

Fluxul de știri
0