Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un cadou întârziat pentru Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierii PSRM i-au dăruit primarului Chişinăului cu ocazia nunţii trei cărţi: Managementul personalului, Codul Penal şi Cum să câştigi la cazinou.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău i-a dăruit, luni, primarului Dorin Chirtoacă trei cărţi. Potrivit socialiştilor, cărţile sunt cadoul de nuntă care a avut loc la finele săptămânii trecute.

Socialiştii spun că volumele au fost selectate atent şi conţin un anumit mesaj pentru primar.

„Cartea „Managementul personalului” îi va fi utilă primarului în depăşirea problemelor cu care se confruntă în procesul de colaborare cu subalternii”, a declarat consilierul PSRM, Petru Burduja.

Mihai Ghimpu la nunta nepotului său, Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu, de nerecunoscut, cu instrucțiunea ”pentru elicopter” în mână

Cea de-a doua carte dăruită de socialişti primarului este Codul Penal.

„Pe lângă cele 600 de dosare administrative şi penale, intentate primarului, Chirtoacă nu execută hotărârile de judecată şi cele ale Cancelariei de Stat şi, în special dispoziţia Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat din 22 aprilie curent, prin care primarului i se solicită să abroge în termen de 30 de zile dispoziţiile de numire în funcţii a domnilor Mihai Moldovanu, Oleg Poiată şi Igor Gamreţchi pe motiv că aceştia au fost numiţi în funcţii contrar prevederilor legislaţiei în vigoare”, a declarat un alt consilier socialist, Eugenia Ceban.

Cea de-a treia carte are titlul „Cum să câştigi la cazinou”. Socialistul Iuire Vitneanschi şi-a exprimat speranţa că ediţia în cauză îl va ajuta pe primarul general să nu piardă întreg bugetul municipiului.

Consilierii PSRM au anunţat că vor solicita fracţiunilor municipale să organizeze o şedinţă specială a CMC la care să fie incluse chestiuni de importanţă majoră pentru activitatea consiliului şi a subdiviziunilor municipale. Este vorba despre aprobarea Regulamentului CMC, aprobarea taxelor locale pentru anul 2016, audierea raportului privind organizarea activităţii taberelor de odihnă pentru copii, implementarea ghişeului unic.

Socialiştii vor insista ca pe ordinea de zi a acestei şedinţe să fie inclusă şi chestiunea cu privire la iniţierea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă.

Fluxul de știri
0