Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum te-ai simți dacă ai afla abia la vamă că ai o mașină furată

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Trei proprietari de mijloace de transport au aflat abia la frontiera Republicii Moldova că vehiculele pe care le-au cumpărat legal sunt, de fapt, furate și au fost date în căutare de INTERPOL.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Polițiștii de frontieră au depistat două autovehicule de model Mercedes și o motocicletă Yamaha Motor, date în urmărire internațională ca fiind furate din Ungaria, Ucraina și Italia, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Instituția a subliniat că acest autovehicule au fost descoperite în punctele de trecere Criva și Palanca, iar motocicleta a fost identificată de către inspectorii de frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora.

Poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mașini înmatriculate în alte state, monitorizate de poliția moldovenească

Toate cele trei rețineri au avut loc la 22 mai 2016.

Primul caz a avut loc în jurul orei 9.00 la în punctul de trecere Criva, unde s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean moldovean în vârstă de 49 de ani, la volanul unui Mercedes E270, înregistrat în regiunea transnistreană. În timpul verificării documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport, fabricat în 2005, apare în baza de date INTERPOL.

Șoferul a declarat că a cumpărat mijlocul de transport respectiv în 2012, în Ungaria, după care a circulat cu această mașină fără a întâmpina probleme cu autoritățile.

Al doilea caz a avut loc la punctul de trecere Palanca. Un Mercedes-Benz Vito 112 CDI, cu numere de înmatriculare din Ucraina, a fost reținută la intrarea în Republica Moldova fiind condus de un cetățean al Ucrainei în vârstă de 33 de ani. Conducătorul auto a rămas stupefiat, atunci când a fost informat despre faptul că mijlocul său de transport este dat în căutare de autoritățile ucrainene ca fiind furat.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Societate
Maşinile „Frankenstein” din Lituania, un grav pericol pentru viaţă

Cea de a treia reținere a avut loc în punctul de trecere Tudora, pe direcția de intrare în Republica Moldova. Inspectorii controlului de frontieră au depistat o motocicletă Yamaha Motor, înmatriculată în regiunea transnistreană, care, după verificările de rigoare, s-a dovedit a fi dată în consemn de către INTERPOL ca fiind furată din Italia.

Motocicleta era condusă de un moldovean de 32 ani. Bărbatul a declarat că și-a cumpărat această motocicletă recent în orașul Bender și că el este deja al treilea proprietar al acestui mijloc de transport.

Oamenii legii au demarat investigații în legătură cu toate cele trei incidente.

Fluxul de știri
0