Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătorii vor audia noi martori în dosarul „grupul Petrenco”

© Sputnik / Miroslav RotariГригорий Петренко
Григорий Петренко - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul audierilor planificate pentru luni se prevede continuarea examinării în fond a dosarului în care figurează opozanții. Oamenii legii vor audia noi martori din partea acuzării.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Luni la judecătoria sectorului Râșcani din capitală va continua ședința de judecată în dosarul „grupul Petrenco". Judecătorii vor audia depozițiile următorilor martori din partea acuzării.

Potrivit serviciului de presă al partidului „Casa noastră — Moldova", ședința este stabilită pentru ora 13.00.

Суд Петренко - Sputnik Moldova
Politică
„Grupul Petrenco" - în libertate, dar sub control judiciar

Câțiva membri și activiști ai partidului extraparlamentar de opoziție „Blocul roșu", în frunte cu fostul deputat, membru de onoare al APCE Grigore Petrenco, au fost plasați în arest preventiv pe 6 septembrie 2015 după un protest în fața Procuraturii Generale. Ca urmare, pe numele lor a fost intentat un dosar penal pentru instigarea la dezordini în masă. Afară de fostul deputat, printre cei arestați s-au pomenit Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg, Aleksandr Roșco, Pleg Buznea, Vladimir Jurat și Andrei Druzi.

Potrivit anchetei, cei șapte reținuți „au organizat, au condus și au participat activ la acțiuni anticonstituționale, nu s-au supus chemării la ordine a reprezentanților puterii și au aplicat forța fizică utilizând un șir de obiecte în calitate de armă".

În februarie instanța a adoptat hotărârea de a transfera o parte din membrii „grupului Pentrenco" în arest la domiciliu. Iar la 26 aprilie judecata i-a eliberat pe opozanți sub control judiciar.

Fluxul de știri
0