Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alexandru Jizdan, despre marșul LGBT: o situație deloc ușoară

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе
Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Jizdan, oamenii legii au calculat toate riscurile și astfel au fost evitate ciocnirile violente. Forțele de ordine au fost nevoite să evacuieze participanții la marșul LGBT atunci când aceștia s-au apropiat prea mult de contra-manifestanți.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdar, le-a mulțumit polițiștilor pentru că au reușit să mențină ordinea publică duminică în timpul manifestației LGBT organizată de Genderdoc-M.

Potrivit lui Jizdan, oamenii legii au calculat toate riscurile și astfel au fost evitate ciocnirile violente.

Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul

”Vreau să aduc mulțumiri polițiștilor care au asigurat astăzi ordinea publică în timpul marșului din Capitală. Poliția a acționat profesionist, gestionând o situație deloc ușoară, calculând toate riscurile au fost evitate ciocniri violente, astfel fiecare participant a fost în siguranță iar angajații noștri au apărat fiecare cetățean în egală măsură în conformitate cu prevederile legii”, se arată în mesajul ministrului de Interne.

Duminică la Chișinău a avut loc un mars LGBT cu genericul ”Fără frică”, la care au participat câteva zeci de manifestanți. Evenimentul a fost susținut de câteva misiuni diplomatice occidentale acreditate la Chișinău.

Membrii și reprezentanții mai multor organizații religioase, sportive și culturale au organizat o contra-manifestație, pentru a-și exprima dezacordul în legătură cu promovarea unopr viziuni care sunt împotriva valorilor traditional-creștine ale Republicii Moldova. Aceștia au subliniat că resping orice încercare de impunere în țara noastră a valorilor care subminează familia, morala creștină și verticalitatea tinerei generații.

Forțele de ordine au fost nevoite să evacuieze participanții la marșul LGBT atunci când aceștia s-au apropiat prea mult de contra-manifestanți.

© Alexandru Jizdan/FacebookPostare pe Facebook a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan
Postare pe Facebook a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Postare pe Facebook a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan
Fluxul de știri
0