Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Actele de studii din Transnistria, pe agenda de reglementare transnistreană

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaМатематика
Математика - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe agenda de lucru a şedinţei a figurat subiectul privind apostilarea actelor de studii eliberate de instituțiile de învățământ din localităţile de est ale Republici Moldova.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Vineri la Tiraspol a avut loc ședința grupurilor de lucru pentru educație. La această ședință au participat reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, a anunțat Biroul pentru reintegrare.

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Ostalep: nu este voință politică pentru soluționarea conflictului transnistrean

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Misiunii OSCE în Republica  Moldova din orașul Tiraspol, unde a avut loc şedinţa  grupurilor de lucru pentru educaţie, la care au participat şi reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

Pe agenda de lucru a şedinţei a figurat subiectul privind apostilarea actelor de studii eliberate de instituțiile de învățământ din localităţile de est ale Republici Moldova.

Soluţionarea acestei probleme ar contribui la creşterea mobilităţii educaţionale a tinerilor din regiunea transnistreană şi le-ar oferi posibilitatea de a-şi continua studiile în instituţiile de învăţămînt superior de peste hotare.

Părţile au formulat propuneri şi au discutat aspecte tehnice în contextul tematicii abordate,  luînd în consideraţie inclusiv recomandările făcute de experţii europeni.

S-a convenit că discuţiile la acest subiect vor continua la următoarea şedinţă a grupurilor de lucru pentru educaţie, care se va desfăşura în acelaşi format.

Fluxul de știri
0