Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ostalep: nu este voință politică pentru soluționarea conflictului transnistrean

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
Conflictual transnistrean rămâne nesoluționat din motiv că nici la Chișinău și nici la Tiraspol nu există voință politică pentru asta. Declarația a fost făcută de către fostul vice-ministru de Externe, Valeriu Ostalep, în cadrul unei emisiuni de la Sputnik Moldova.
Ostalep: La Chișinău și Tiraspol nu există voință politică pentru soluționarea conflictului transnistrean

Ostalep susține că este naiv și greșit să credem că părțile terțe participante la negocieri ar fi interesate să elaboreze un proiect de soluționare a conflictului, care ar fi în interesul Chișinăului și al Tiraspolului.

Mai mult decât atât, expertul a menționat că formatul ''5+2'' în care se negociază de atâta timp este unul depășit, iar autoritățile de la Chișinău ar trebui să depună eforturi considerabile în vederea identificării unui nou format, ce ar putea duce la soluționarea conflictului din stânga Nistrului. În opinia lui Ostalep, soluția ar fi ca negocierile să fie purtate exclusiv între Chișinău și Tiraspol.

Fluxul de știri
0