Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce vrea să facă Pavel Filip cu Cancelaria de Stat

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
A început realizarea analizei instituționale și funcționale a Cancelariei de Stat și a Cabinetului Prim-ministrului, iar studiul respectiv va sta la baza procesului de reformare a Cancelariei de Stat.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Activitatea Cancelariei de Stat și cea a cabinetului Prim-ministrului Republicii Moldova sunt supuse unei analize pe care o efectuează PNUD și Compania „Ernst&Young” din Letonia. Urmează reformarea celor două structuri din cadrul Guvernului, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Ciurea: Guvernul Filip este răul cel mic

Sursa oficială menționează că acest subiect a fost discutat la o întrevedere recentă a premierului cu reprezentanții PNUD și ai Companiei „Ernst&Young”.

Acestea, mai scrie sursa, au început realizarea analizei instituționale și funcționale a Cancelariei de Stat și a Cabinetului Prim-ministrului, iar studiul respectiv va sta la baza procesului  de reformare a Cancelariei de Stat.

”Pavel Filip a  menționat importanţa evaluării, care se înscrie în lanțul de activități în contextul lansării Reformei Administrației Publice (RAP). Premierul a scos în evidență și recomandările prezentate în Raportul de evaluare cu privire la Administraţia Publică din Republica Moldova, elaborat în cadrul proiectului SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management)”, se spune în comunicatul citat.

Şeful Guvernului a exprimat încrederea că această colaborare va contribui la atingerea obiectivului comun de consolidare a rolului Cancelariei de Stat în calitate de „Centru al Guvernului”, dar și va îmbunătăți și raționaliza procesele operaționale și decizionale intra și inter instituționale.

Fluxul de știri
0