Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șansa carierei tale: vezi aici oferta inedită a primăriei Orhei

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaArhitectură. Архитектура
Arhitectură. Архитектура - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă ești un specialist bun în urbanism și arhitectură, ai o șansă unică de a semna un contract la care poate ai visat toată viața. Este vorba despre o ofertă care reprezintă o premieră absolută pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Primăria Orhei este în căutarea celor mai bune idei de design pentru schimbarea aspectului orașului.

Astfel, primăria Orhei anunță un concurs public cu privire la îmbunătățirea aspectului arhitectural și renovarea blocurilor de locuit din oraş.

Primarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Aproape toate blocurile locative din Orhei vor fi reparate capital

Autorităţile locale subliniază că sunt în căutarea celor mai originale idei de design pentru renovarea blocurilor din localitate. Concursul este organizat la iniţiativa primarului oraşului Orhei, Ilan Șor, care își propune să transforme localitatea într-o carte de vizită a Republicii Moldova, cu un aspect arhitectural unic.

Într-un comunicat al primăriei Orhei se spune că în perioada 18 mai — 15 iunie, specialiștii în domeniu sunt aşteptaţi să-și prezinte proiectele și ideile de design la adresa de e-mail design@orhei.md sau la sediul Primăriei de pe str. Vasile Mahu, 160, et. 2, bir. 14.

Autoritatea publică locală are următoarele cerințe de bază faţă de doritorii de a participa la concurs:

1. Descrierea ideilor prezentate, argumentarea logistică;

2. Plan de încadrare în teritoriu, scara 1: 2000;

3. Plan general, scara 1: 500, 1: 200;

4. Faţade, secţiuni, scara 1: 50.

Primăria Orhei a mai subliniat că blocurile locative din oraş sunt construite conform proiectelor elaborate în perioada anilor 1950 – 1990 și prezintă un nivel scăzut de izolare termică. De aceea, pentru început, în calitate de experiment, vor fi renovate casele de pe bulevardul Mihai Eminescu nr. 3 și nr. 6. din centrul Orheiului. După aceasta, lucrările de construcţie vor fi extinse.

”Câştigătorul concursului va semna cu Primăria oraşului Orhe un contract de renovare a caselor multietajate din oraş”, a mai anunțat primăria Orhei.

Fluxul de știri
0